PROIECT EDUCATIONAL PENTRU COPII
  Filmminimo Romana   Filmminimo English    Cos cumparaturi   Facebook   Twitter

FILMELE IN VIATA COPIILOR


Televizorul este o parte inevitabila in viata copiilor.
Totusi cerecetari media si specialisti in comportamentul copiilor recomanda reducerea expunerii copiilor la televizor - ei sugereaza ca pana la 2 ani copiii sa nu se uite deloc la televizor. Insa ganditi-va in ce fel televizorul influenteaza sau nu dezvoltarea generala a copilului vostru.

Arata-i copilului tau ca uitatul la tv poate fi mai degraba o experienta activa decat una pasiva.
Poti face asta repetand impreuna cu el cuvintele si expresiile pe care le auziti în timpul unei emisiuni, încurajandu-l pe copil sa cante si sa danseze odata cu personajele, sau vorbind cu el despre ce vede si aude.

RELATIA COPIL - TELEVIZOR


1.    Alege cu atentie programele la care se uita copilul tau!
Citeste cronici ale emisiunilor pentru a le alege pe cele potrivite pentru copilul tau
2.    Uita-te la televizor impreuna cu copilul!
Copiii imita adesea ceea ce vad la televizor. Pune-i întrebari copilului si provoaca-l sa inventeze propriile lui replici. Il poti intreba ce s-a intamplat la inceputul filmului, sau care dintre personaje ar vrea sa fie. Indeamna-l sa faca o noua poveste cu aceleasi personaje.
3.    Evita ca televizorul sa manance din timpul familiei sau al jocului!
Limiteaza timpul pe care-l petrece copilul in fata televizorului. In felul asta ii asiguri suficient timp sa se joace si sa descopere lumea inconjuratoare. Foloseste-te de partea muzicala a filmului sau programului urmarit pentru a incuraja copilul sa se ridice sa danseze si sa sara in loc sa stea doar cuminte sa se uite si sa asculte.
4.    Foloseste uitatul la TV pentru a-i forma copilului obiceiul de a asculta.
Transforma uitatul la televizor in joc si în timp ce urmariti o emisiune deja cunoscuta, pune copilul cu spatele la televizor si pune-l sa ghiceasca dupa voce cine e personajul pe care il aude vorbind sau cantand.
5.    Evita filmele si programele care propun rezolvarea situatiilor prin violenta
6.    Explicã-i copilului faptul ca personajele din filme si desene animate pot face lucruri pe care oamenii nu le pot face.
7.    Evita programele si filmele care ar putea speria copilul!

SIGURANTA COPIILOR

PE SITE


Intregul continut al site-ului nostru este atent supravegheat pentru a ne asigura ca este potrivit pentru toate varstele. Verificam intotdeauna comentariile primite inainte de a le afisa online. De asemenea, incurajam copiii sa foloseasca porecle in loc de numele lor adevarate si sa pastreze secret detaliile personale pentru a fi in siguranta in spatiul online.


   Termeni si Conditii       Intrebari Frecvente   

Toate drepturile rezervate - FILMMINIMO.COM - 2011


PROTECTIA CONSUMATORILOR ANPC | COMISARIATE JUDETENE PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR | TELEFONUL CONSUMATORULUI: 0800 080 999